reThinking BIM – Spring 2018 – Conceptual Proposal BIM – Spring 2018 – Conceptual Proposal











ej2259 Eugene Jahng

qw2236 Qinyi Wu

Conceptual Proposal


Lever House – New Circulation

The Lever House, as most office buildings do, deploy a standard organization of circulation within the structure. There exists no relationship between the tired office workers inside and the exterior; the plaza and open courtyard stay separate from from the rest of the building. To provide means of brief rest as well as connection from floor to floor, a new circulation structure winding around the building leading from the top most floor to the plaza roof is devised. An additional second layer of double skin facade surrounds the circulation, with openings at intersections between stairs for exterior exposure.






Author Description


No comments yet.

Join the Conversation

You must be logged in to post a comment.